Dodatna oprema za motoriste

 

Na motorju potrebujemo kar nekaj opreme. Gotovo pridejo takoj do izraza predvsem motoristične čelade (ki jih nadete tukaj), izstopajo tudi oblačila in podobni kosi opreme. Vse to moramo premišljeno izbrati in redno uporabljati, saj ta oprema močno vpliva na končno izkušnjo pri vožnji, čelade so seveda kritične za našo varnost. A v poštev pridejo tudi mnogi drugi izdelki, od oblačil in obutve do raznih dodatkov za motor. Tudi ti izdelki so pomembni, če želimo biti pri vožnji na motorju kar se da sproščeni in na koncu s svojim konjičkom tudi zadovoljni.



Na voljo imamo celo vrsto raznolike opreme in dodatkov. Posegamo seveda po tistih dodatkih, ki jih bomo dejansko potrebovali oziroma uporabljali, torej moramo najprej upoštevati svoje potrebe in želje.

Oblačila in obutev

Motoristična oblačila se uvrščajo kar med nujno opremo, tako kot čelada. Imajo namreč pomembno nalogo pri zagotavljanju varnosti in prijetne izkušnje na motorju. Pri vožnji po cesti so primerna oblačila edina smiselna zaščita v primeru padca, pri visokih hitrostih je drsenje po asfaltu lahko izjemno neprijetno in nevarno, tudi če ne pride do trkov ali udarcev. Oblačila seveda ščitijo tudi pred vročino in mrazom ter drugimi vplivi okolja.

Obutev je pogosto prav tako pomembna, v poštev pridejo ustrezni motoristični škornji. Po teh posegajo predvsem motokrosisti, saj so na razgibanem terenu noge še bolj izpostavljene raznim udarcem.

Dodatna oprema za motor

Z dodatki moramo opremiti tudi motor. Vozilo mora biti seveda dobro pripravljeno na vožnjo in skladno z vsemi predpisi, za to poskrbi nujna oprema. Dodatki pa lahko nadgradijo končno izkušnjo uporabnika, odločajo pa tudi o varnosti na cesti.

Dodatna oprema je pogosto osredotočena na varnost, to so recimo dodatne luči in smerniki, ogledala, pokrivala in podobno. Uporaba takšnih dodatkov je vsekakor smiselna, je pa vse odvisno od tega, kakšne vožnje planiramo in kakšno opremo na motorju že imamo.

Nekateri dodatki so vsestransko uporabni v različnih situacijah. To so recimo torbe in kovčki za kakšne daljše izlete, lahko pa služijo tudi za pospravljanje čelade. Na voljo imamo tudi razne nosilce, držala in sedeže. Splača se pomisliti na nosilce za telefon ali navigacijsko napravo, ob tem ne pozabimo še na ustrezen polnilec.

Dodatki za čelado

Tudi čelado lahko opremimo z raznimi dodatki. V nekaterih primerih to omogoča že sama čelada, predvsem modularne čelade na tem področju dopuščajo veliko prilagodljivosti.

A prav tako imamo na voljo izdelke, ki jih enostavno uporabljamo v kombinaciji s kakršnokoli motoristično čelado. To so predvsem komunikacijski izdelki, med katerimi prevladujejo brezžične slušalke, lahko pa na čelado namestimo tudi športno kamero in podobne izdelke.

Poglejte aktualno ponudbo čelad na KMC Motoshop in naročite svojo preko spleta. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako opraviti razrez cisterne za kurilno olje?

Mini skrita kamera - posnemi svoje vragolije